1 Adet soğan
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurta
2 Dilim ekmek
1 Tatlı kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı karabiber
1 Su bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
- Alabalıkları iyice temizleyip haşlayın.
- Deri ve kılçıklarını iyice ayıklayın.
- Soğanı güzelce rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın.
- Ekmek dilimlerini ıslatıp suyunu sıkın.
- Ayıkladığınız balık etlerine yumurta, ekmek, kimyon, karabiber, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş soğanlarıda ilave edip yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcını köfte gibi şekil verin.
- Bir tavada zeytinyağını iyice kızdırıp köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın.)
Alabalık Köftesi yemeği tarifi
0 yorum :
Yorum Gönder