30 Ağustos 2013 Cuma

Alabalık Köftesi

Malzemeler2 Adet alabalık 
1 Adet soğan 
Yarım demet maydanoz 
1 Adet yumurta 
2 Dilim ekmek 
1 Tatlı kaşığı kimyon 
1 Çay kaşığı karabiber 
1 Su bardağı zeytinyağı 
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
  • Alabalıkları iyice temizleyip haşlayın.
  • Deri ve kılçıklarını iyice ayıklayın.
  • Soğanı güzelce rendeleyin ve maydanozu ince ince kıyın.
  • Ekmek dilimlerini ıslatıp suyunu sıkın.
  • Ayıkladığınız balık etlerine yumurta, ekmek, kimyon, karabiber, tuz, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş soğanlarıda ilave edip yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcını köfte gibi şekil verin.
  • Bir tavada zeytinyağını iyice kızdırıp köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın.)
Alabalık Köftesi yemeği tarifi

0 yorum :

Yorum Gönder