Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye malzemeler
- 1 büyük kurusoğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı kuru fasülye
- 8-9 dilim pastırma
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 4 su bardağı sıcak su
Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulye yapılışı
Bir geçe sıcak suda bekleyen kuru fasülyeleri bir tencerede fasülyelerin üzerine 3-4 parmak geçecek şeklinde su
ekleyin ve diri kalacak şeklinde haşlayın. Soganları küp küp yemeklik şeklinde dograyın. Toprak güveçte tereyagını ekleyin ve kuru soğanları kavurun ardından salçayıda ekleyin ve kavurmaya devam edin salça ve soğanlar kavrulunca pastırmaları 3-4 pölün ve pastırmalarıda ekleyin ardından haşlanmış fasülyeleride ekleyin suyunu ve tuzu da ekleyin güveçin kapagını kapatın kısık ateşte 1.5 saat pişirin. Güveçte Pastırmalı Kuru Fasulyeniz servise
hazır. afiyet olsun...
Paylaşmak isterseniz:
0 yorum :
Yorum Gönder