Malzemeler
- 1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil MercimekKarabiber
- 1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
- 1 Su Bardağı Su
- 150 gr. Kıyma
- 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
- 1 Çorba Kaşığı Salça
- 1 Adet Etsuyu Tableti
- 1 Çay Bardağı Erişte
- Tuz, Kırmızıbiber, Nane
- 2 Adet Soğan
Hazırlanışı
Geniş bir kab içersine kıyma'yı katın ve biraz tuz ve kara biber ekleyin sonrada iyice yogurun
yogurma işlemi bittikten sonra kıymadan küçük parçalar koparın elinizle yuvarlayarak küçük
köfte şekli verin.
orta boy bir tencereye yag ekleyin soganları yemeklik şeklinde dograyın ve dencerede kavurun soganlar
hafıf kafrulduktan sonra salçayı ekleyin salçada kavrulunca küçük köfteleri ekleyin dikkatlice karıştırın köfteler tagılmasın köftelerde hafif kavrulduktan sonra et suyu tabletini ve 4 su bardagı suyu ilave edin.
Kaynamaya başlayınca nohut ve mercimeki ekleyin en son olarak erişteleri ekleyin
ve kapagı kapatın 10 dakika daha bişirin ve üzerine kırmızı biber ve nane serpip servis yapın.
Tarifi paylaşmak isterseniz:
0 yorum :
Yorum Gönder